emeliewestin

Känns konstigt

Mindre än en vecka kvar tills jag ej kan påverka mina sista betyg något mer, alltså jobbar jag inte nästa veckan. Niorna kommer ''umgås''  istället vilket kommer bli kul, I guess.. Men ska jobba det sista nu.. Men ska bli konstigt att sluta nian, jag har gått i grundskolan nio år alltså. Det har gått väldigt snabbt, känns som jag började nian förra veckan och började på kunskap(min nuvarande skola, alltså)förra året. Det har verkligen gått snabbt och känns som gymnasiet kommer gå snabbar på något sätt. Sen blir jag arbetslös, kanske.. Vet inte riktigt hur framtiden ser ut men troligtvis. Men back to the point. Jag har skolavslutning 11 juni så det är 15dagar kvar. 10 juni har vi avslutnings bal, eller vad man vill kalla det. Stress med andra ord, klänning, skor och allt sånt.

Ska jag summera min tid på kunskap, 6 till nian så är bästa ordet stress. Är såååå skoltrött, har inte orka att plugga de sista. Känner mer what ever. Inte bra, men är verkligen skoltrött för Kunskap har inte alltid varit skoj. Fått grymma vänner därifrån men det har varit så stressigt. Måste tyvärr skylla mig själv också för jag är ganska dålig på att ta tag i saker men man har fått mycket uppgifter runt samma tid. Kunskap är upplagt så att man jobbar steg (svenska, matte,spanska/franska/tyska och engelska) och kurs (no,so,musik osv..) och man redovisar sina steg i sin egna takt och lär sig i sin egna takt vilket är en bra ide men kursen tar upp det mesta vilket leder till att man inte alltid han med att redovisa sina steg. Jag tycker att det blir svårt att visa vad man egentligen kan och vilket betyg man egentligen förtjännar, förstår ni? Det är svårt att kombinera två till tre saker och få till det bra. Är jätte avensjuk på människor som kan det men jag som person är inte bra på att plugga på saker eller göra saker jag tycker är kul. Grundskolan för mig har varit ganska tråkig och har aldrig fått någon riktig motivation. Jag önska man kunde få blanda ihop något roligt i skolan, skulle bli roligare att lära sig saker då itsället för att bolla med tussen tråkiga saker samtidigt. Som jag tycker sexan till nian hade de. Min skola handlar mycket om eget ansvar och jag tror jag inte hade motivationen för det och det var därför jag blev så skoltrött. Blev det runt åttan skulle jag tro.. Det är ändå ganska tidigt. Har alltid tycket skolan var tråkigt men så tråkigt så jag faktiskt inte orka göra blev i åttan. Man ser hur skoltrött jag är i mina uppgifter, jag var bättre i början av nian. Ett sommarlov räckte inte för mig, hamna tillbaka i skoltröttheten nästan på en gång i nian.

 

Men är verkligen glad att jag valde Kunskap ändå, även fast det låter som om jag klagar. Vännerna jag fått därifrån är verkligen helt underbara. Jag är så glad att jag har dem. Det finns alltid något positivt i det negativa!  Men känns som jag klagar ner på min skola, jag tycker kunskap är bra. Verkar inte som det men jag lovar den är inte så dålig. Men ansvar är något stort och jag tror inte att man riktigt klarar av det i sexan. Man får hjälp men får oftast inga speciella datum att man ska kunna saker och det är det jag tror man slöar till sig av. ''Äsch, jag gör det imorgon'' är en vanlig mening. Den har man använt ganska mycket.. Önska jag inte var så skolat. 

Ska iallafall bli tråkigt och skönt att sluta nian. Kommer dock sakna att gå på kunskap och träffa alla man umgås med i skolan. Kommer kännas knotigt helt enkelt. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas