emeliewestin

Svenska NP & Max födelsedag

Igår hade vi svenska nationella tal och det gick faktiskt helt okej, klarade det. Sen fyllde även Max 17år, yeyy. Så jag hade bakat en kaka, Oreo cheesecake. Vi gick i skolan till ca 11.10, hur nice? Så jag ringde mamma och vi käkade lite tillsammans. Super trevligt, efter de umgicks jag med min ''kompis'' till halv tio kanske.. Vi kollade film och somnade efter den, haha. Gud.. När han drog så duschade jag och sen somnade jag igen. Trött tjej. 

Nu är jag i skolan så vi hörs, puss!!

02:25

Ett tag sen denn bild togs, vart är min nalle nu är frågan?? Hoppas under sängen.

Är vaken fortfarande, dumt nog. Sitter och pluggar på svenska np fortfarande. Ska ha det imorgon och jag hatar att prata inför folk. Har fått för mig de på senaste. I grundskolan gjorde vi de aldrig och när jag gick i fyran (??) till sexan gick jag på teater och gjorde allt för att synas på scen. Men inte nu, vågar knappt för klassen. Ugh, hur ska detta gå? Kanske börjar gråta, som förra gången. Japp, Emelie som aldrig gråter grät inför alla. Pinsamt? Lite. Men det var andra faktorer inblandat då, än själva framförandet alltså. Mådde väldigt dåligt dagen innan och dagen redovisningen var. Men det är ingen ursäkt, för när jag gjorde om skakade rösten och mina händer svettades. Pratade för fem, sju personer då. Ni kanske förstår nu? Jag klarar det med nöd och näppe.. Får se hur de blir imorgon. Men tänker även mycket just nu, på allt. Deep. Men hörde pappa nere i köket för ca 10 minuter sedan, så jag är inte den ända vaken (så min familj som läser detta vet). Men nattugglan ska snart försöka sova. Ska läsa igenom två till tre gånger till, försäkerhetsskull. Vet inte riktigt om det hjälper, men men. Vad ska jag annars göra? Klockan är snart halv tre. Oh, jag ska upp sju. Good work Emelie, men men.. Detta var lite natttankar. Har MAAASSOOOR av dokument men känslor, tankar och funderingar jag skriver vid två, tre tiden. Inte bra så jag säger godnatt. 

 

 

Varmt

Har blivit sådär jobbig & bara lägger upp matbilder... Hahah. Men den kanske är intresant? Eller inte. Jaja, tänkte bara uppdatera vad som händer i livet. Jag ska plugga, lol. Men så är det när man ligger efter och har miljoner uppgifter & np. Gymnasiumlivet rullar på (eller inte). Men ska laga maten ikväll, blir lax. Men nu måste de pluggas. Svenska talet till np kommer inte skrivas av sig själv, TYVÄRR!!

mums

Hur gott är inte detta?? Och nyttigt. Mummsss. Ska äta upp & kolla shameless, är på sista avsnittet på sista säsongen.. Spännande. Sen hoppar jag in i duschen & pluggar. Indoor walkingen gick toppen bra, helt slut. 

Stressig vecka

Slutade skolan 13.20 & har sen dess snackat lite med pappa innan han drog och fixat sallad. Så nu ska jag käka & plugga. Har massa att fixa denna vecka, har NP svenska på torsdag.. Stressigt!!! Kommer troligen bara försöka plugga denna vecka, usch. Kommer inte orka men får sätta mål. Ska även på Indoor walking 18.00 med mamma. Men nu blide plugg, puss!!

Gör den min hy bättre??

På senaste har min hy vart riktigt dålig, fått massa finnar. Inget ni sätt då jag redigerar bort.Töntigt, jag vet. Dock vart ledsen över de men igår gick vi in på apoteket & snacka lite. Inte för vi fick bästa hjälpen men hen förklara lite av de som fanns. Vi valde detta, så nu ska jag inkludera detta i min rengöring. Kommer fortsätta med mina vanliga sminkbortagningar med men när jag sover hos vänner eller liknande tar jag nog bara med detta. Hoppas verkligen detta hjälper nu, får återkomma om några veckor. Håll tummarna!! 

Att vara skoltrött

Skapad: lördag 5 mars 2016 01:29  -  Ändrad: fredag 11 mars 2016 00:37

Jag kvävs, långsamt. Jag kan andas, men det känns som jag drunknar, men inte i vatten. I läxor, stress & prestationsångest. Det är nästan värre än att drunkna. För jag kommer inte härifrån. Jag är på det eviga springandet mellan terminerna. Och jag orkar inte springa mer. Jag är trött. Trött på denna ångest över betyg, över att inte vara tillräcklig. För det handlar bara om betyg. För betyget kommer avgöra om du kommer in på den skolan du vill, och du kan inte ändra dig. Du var trött i första ring? Synd, du kommer få leva med det. Det är hemskt. Att ha den pressen på sig, det är orimligt.

Hur ska jag orka tre år när jag knappt orkat en termin? För det är faktiskt sanningen, och jag vägrar hoppa av. Gör jag det kommer jag aldrig villa gå tillbaka och jag behöver en utbildning. Men hur kan jag få in utbildningen i min hjärna när jag bara kan tänka hur jag inte kommer klara av den. Att jag bara vill hem och sova för att orka. Och det är konstigt hur jag orkar gå till skolan. Jag lägger mig sent, går upp tidigt. Hur ska jag få plats med fritid? Jag vet inte.

 Jag tänker dagligen på att hoppa av gymnasiet. Det gör jag verkligen. Ta ett sabbatsår eller liknande. Men jag gillar min klass, min linje & min skola. Men ändå orkar jag inte. Allt är bra men jag orkar inte. Vågar inte. Vågar inte lämna in mina uppgifter för jag vågar inte få en bedömning, ett betyg. En bokstav som ska visa hur smart jag är. Men sen tänker jag, gör jag mitt bästa? Kanske. Jag vet inte. Kanske gjorde mitt bästa från mitt läge, trötta jag. Men är då den där bokstaven mitt bevis på hur smart jag är?  Egentligen inte, men i mitt huve är det mellan liv och död nästan. För konkurrensen är svår, man behöver höga betyg. Men jag kanske inte ska gå universitetet? Jag vet inte vad jag vill jobba med, har inget mål. Kanske därför jag är så trött på allt detta.

 Jag blev skoltrött i 8an, skulle jag tro. Det var då jag slutade jobba ordentligt. Men jag försöker dölja min skoltrötthet, men det är svårt. Jag vet att jag ligger efter, skiter i uppgifter och ibland inte kan jobba på lektioner. Men det går inte. Det är inte ’’bara att’’ göra grejer ibland. Man måste tänka på sitt mående också. För jag sitter där på stolen i skolan, men e klump i magen och dränkt i ångest. Haft den känslan sen 8onde klass och jag går nu i ettan. Ca 3år. 3år???? Det är inte okej, inte alls. Men vart gick det fel? Var min skola dålig? Var jag dålig? Igen aning. Tror stressen över att få bra betyg gjorde en del, men finns säkert massa andra faktorer också.  Är väldigt förvirrad gällande allt detta men tror inte jag är den ända i hela Sverige som känner såhär, så något måste fixas i skolan.

 

 

 

Calvin Klein

Jaa, äntligen har ja fått mina Calvin's. Paketet hade blivit försenat men men, äntligen!! Köpte från Zalando, Dom tre med mindre kant kostade 399kr (var ett pack) & den med större kant kostade 179kr.