emeliewestin

midsommar


Bild från midsommar och idag. 

Hej!! Allt bra? Själv är jag helt bränd. Solade första gången i år & min rumpa & rygg är nu mera en kräfta. Kul... Annars har dagen vart toppen. Såå varmt, idag vare som mest 26 grader tror jag. Igår vara 22-24 isch. Midsommar, såklart vart det regn. Vart helt blött men men. Vad är en midsommar utan regn? Var på en fest igår & vi sjöng karaoke & dansade massor. Såå kul!! Hoppas ni också hade en bra midsommar med. Ska snart äta, är grymt badsugen också... Kanske blir nattbad med älsklingen. Får tvinga han!!

bra helg

Vilken helg!! I fredags vare lite grill/poolfest hos min kompis Hugo med masa härliga vänner. Vi drog lite innan 00 för att kolla John de shon och wow vilket drag. Sjukt bra DJ, var hemma med älsklingen runt halv två. Lördags var vi i stan och åkte karusell och umgicks med masa trevligt folk vilket var trevligt också. Karusellerna var så himla roliga, älskar verkligen sånt. Och idag, söndag, firade vi en 20åring. Familjevän till oss. Älsklingen sov hos mig hela helgen men imonrgon ska ja tyvärr upp kl 5.45 för att jobba.. Tillbaka till verkligheten nudå.. Men bara 9 dagar kvar eftersom det är midsommar på fredag!! Yey. Men ska nog sova nu, haha vi hörs. 

tidiga morgnar, sena nätter och lite förklaring

Nu ska jag berätta en sak som inte är så rolig men ändå bra. Jag jobbar, på ett dagis. Det är mitt sommarlov, iallafall början. Jobbat en vecka imorgon och har då två stycken kvar. Men det betyder att min blogg är död + min egna macbook är inte lika bra som skolan. Har t.ex. inte photoshop. Men har inget att skriva om riktigt, för jag jobbar 7.30 till 16.00. Går upp ca 5.45 eller 6.00 sen jobbar jag, åker hem och typ sover. Långa dagar. Jätte tråkigt jag vet men need money haha. Men det är snart över och det ska bli skönt att få sova ut med älsklingen.. hehe. Men efter sommarjobbet ska jag skärpa mig och ta bilder med kameran. Så vi får hoppas på fint väder! I helgen eller snarare fredag (imorgon) ska ja på grillfest isch, hos en kompis. Mysigt!! Därför är håret lockat, man måste ju vara lite festlig. Resten av helgen är oklar.. får se. Men nu ska jag sova.. Natti! 

Sommarlov

Invigde sommarlovet med två härliga vänner sådär på kvällskvisten. Skönt med lov!!

1 dag kvar till sommarlov

Massa bilder från förra sommarlovet. 

Snart tar lilla jag sommarlov, går ut ettan??? Galet. Hoppas på ett super bra sommarlov, hoppas ni andra får de med. Btw, vart inaktiv för de sista pluggandet i skolan osv. Men nu blide bloggande, tihihi. 

Update om att vara pescetarian

Har varit pescetarian i fem månader nu. (gud vad snabbt tiden går) Jag tänkte göra en update på hur de går för att ganska många människor värkar tycka det är världens grej att sluta med kött. Men vet ni, det går super bra. Bara jobbigt att hålla koll på proteinerna. Sen funkar det galant, men det är också därför jag valt att vara pescetarian och inte vegetarian, himla vårt med proteinerna. Plus älskar lax, grymt mycket hehe. Men iallfall, jag saknar inte kött. Kyckling kan vara något jag känner ibland för på resturang är det så lätt att beställa men annars inget alls. 

Känner att min kropp mår lite bättre, eller något känns bättre efter. Tycker jag äter renare mat plus det är sååå roligt att laga vegetariska recept. Jag känner bara positiva effekter av detta. Men dock fuskar jag på gelatinet.. Godisråtta. 

Sen har jag tänkt på de här med äkta skin, djurtestning osv. Känner att folk blandar ihop de. T.ex. så klagar alla på folk som är veganer som köper djurtestade saker eller skin väskor. Man ser alltid på internett hur folk kommenterar vegan mer animaliska grejer att de inte är äkta veganer, inte lever livsstilen sätt. Men det är skillnad på att äta och bära. Man kan vara vegan, vegetarian, pescetarian osv osv av olika anledningar. Hälsokäll, miljökäll, etiskaskäll, jag tror ni hajar. Men man kan inte klaga på personens livsstil med mat utifrån personens inköp? Jag köper djurtestat smink, skin väskor eller helt ärligt så köper jag bara vad jag vill. Visst, jag skulle inte säga att jag vill stödja sånt men jag vill fortfarande köpa min drömväska. Fattar ni? Usch, sånt här är grymt jobbigt. Det är även ett extremt känsligt ämne för många, fast oftast är det folk som inte väljer någon av dessa livsstilar som klagar. Lite roligt. Men även detta med durtestning, ska folk som äter kött och älskar djur sluta köpa de personen vill? Och blir det inte lite dubbelmoral att äta kött om man älskar djur? Det går verkligen att se åt alla vinklar vilket är intressant. 

Men detta va en liten kort update på hur de går och vad jag tänker om de, slängde mest ihop detta men kan göra noggrannare om ni vill.

Har ni några åsikter? 

Upp