emeliewestin

Update om att vara pescetarian

Har varit pescetarian i fem månader nu. (gud vad snabbt tiden går) Jag tänkte göra en update på hur de går för att ganska många människor värkar tycka det är världens grej att sluta med kött. Men vet ni, det går super bra. Bara jobbigt att hålla koll på proteinerna. Sen funkar det galant, men det är också därför jag valt att vara pescetarian och inte vegetarian, himla vårt med proteinerna. Plus älskar lax, grymt mycket hehe. Men iallfall, jag saknar inte kött. Kyckling kan vara något jag känner ibland för på resturang är det så lätt att beställa men annars inget alls. 

Känner att min kropp mår lite bättre, eller något känns bättre efter. Tycker jag äter renare mat plus det är sååå roligt att laga vegetariska recept. Jag känner bara positiva effekter av detta. Men dock fuskar jag på gelatinet.. Godisråtta. 

Sen har jag tänkt på de här med äkta skin, djurtestning osv. Känner att folk blandar ihop de. T.ex. så klagar alla på folk som är veganer som köper djurtestade saker eller skin väskor. Man ser alltid på internett hur folk kommenterar vegan mer animaliska grejer att de inte är äkta veganer, inte lever livsstilen sätt. Men det är skillnad på att äta och bära. Man kan vara vegan, vegetarian, pescetarian osv osv av olika anledningar. Hälsokäll, miljökäll, etiskaskäll, jag tror ni hajar. Men man kan inte klaga på personens livsstil med mat utifrån personens inköp? Jag köper djurtestat smink, skin väskor eller helt ärligt så köper jag bara vad jag vill. Visst, jag skulle inte säga att jag vill stödja sånt men jag vill fortfarande köpa min drömväska. Fattar ni? Usch, sånt här är grymt jobbigt. Det är även ett extremt känsligt ämne för många, fast oftast är det folk som inte väljer någon av dessa livsstilar som klagar. Lite roligt. Men även detta med durtestning, ska folk som äter kött och älskar djur sluta köpa de personen vill? Och blir det inte lite dubbelmoral att äta kött om man älskar djur? Det går verkligen att se åt alla vinklar vilket är intressant. 

Men detta va en liten kort update på hur de går och vad jag tänker om de, slängde mest ihop detta men kan göra noggrannare om ni vill.

Har ni några åsikter? 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas