emeliewestin

Stockholm

Idag var alla estet & sam media klasser i Stockholm. Vi skulle på fotografiska vid elva tiden och vara där i ca en timme. Sjukt coola bilder, speciellt Erik Johannsons utställning. Han photoshop:ar som en gud!! Så extremt coolt & inspirerande. Men iallafall, efter fotografiska åt vi på Vapiano. Så sjukt hemskt mycket folk men super gott var det. Efter de så fota vi bara & så sprang jag in på NK för att köpa två mac produkter som jag brukar använda. Vid tre tiden gick bussen hem, bussresan var inge speciell alls och nu är jag hemma. Och eftersom vi var i Stockholm idag går vi bara i skolan till 10.30 imorgon. 8.30 till 10.30, två timmar.. Onödigt men men. Det var en bra dag iallafall. 

Jag ska till Paris!!


JAG SKA TILL PARIS!! ÅÅåååh, de har vart en dröm i flera år. Ska ditt 20 maj, fredag, lördag & åker hem på en söndag. Kommer självklart blogga, om de finns wifi. De borde det finnas?? Äsch, är så glad så. 

Throw back

Dessa bilder är tagna 17 juni 2014. Hur fort går inte tiden? Känner hur jag förändras, men ändå inte. Saknar sommar även, så fint ljus dåå. 

Trend jävel

Alla har eller alla vill ha. Jag har beställt. Följer strömmen som den döda fisken jag är. 

Palak Paneer

Man ska egentligen ha någon slags ost, men är man lite lat funkar tofu super bra. Jag har bara gjort denna med tofu & woow. Stor favorit. Det är en vegetarisk gryta, ätit den x antal gånger & är lika kär i den som första gången. Var dock tveksam med tofu innan jag hade ätit de men den smakar som såsen smaka. Den har ingen speciell smak från början alltså. 

 

Du behöver:

1 gullök

3 vitlöksklyftor

en bit ingefära, 3msk hackad

rapsolja

1 tsk spiskummin

2 tsk koriander

1 tsk gurkmeja

1 krm cayennepeppar

1 krm svartpeppar

0,5 tsk kardemumma

400 g bladspenat (frysta)

400 g krossade tomater (1 burk)

3 dl grädde

vanliga tomater

salt & pappar

Hur gör man då? 

Jo man börjar med att planera riset, så de blir färdigt till maten är klar. Sen hackar du löken, vitlöken & ingefäran fint för att sedan steka dem tillsammans med kryddorna (förutom salt). Bryn i olja & använd helst en tjockbottnad panna. Men var försiktigt så de inte fastnar eller bränner i pannan!!

Det går ganska snabbt så var beredd på att hälla i spenaten och så den börjar tina. Häll sedan i de krossadetomaterna & grädden för att låta de puttra i 3-4min.

Tärna tomaterna & skär tofun i små bitar & häll det i grytan för att sedan rör om. Smaka av med salt.

Sen serverar du allt med ris & så har du en super god vegetarisk maträtt. Vill du få den vegansk bytter du ut grädden till kokosmjölj. De är såhär jag har tillagat den. Hoppas ni testar den & gillar den lika mycket som jag. Puss. 

 

En måndag som är en söndag

 Uttråkad, trött & ångestfylld. Bjuder på de.

Bra uppdatering Emelie!!!!!! Eller inte. Vet inte varför jag är så dålig på att uppdatera. Är väl för lat I guess.

Påsklov gick över snabbt, ugh. Hade jag ens lov? Det är frågan. Har haft ett bra lov. Kompisar, faster, Göteborg & Uppsala. Trevligt. Avslutade lovet med att fixa naglarna (som gör att ja knappt kan skriva) & bio. Även fast denna måndag var en av de bättre så sög den, (??) för det är röddag, Fast skojade, den sög inte. Bussarna sög denna dag. Fick inte åka på gymnasiumkortet.. Fick betala själv, snålt. Men nu börjar skolan igen, vilken ångest man har över de. Behöver längre lov. Eller längre helg. Men det är inte långt kvar till sommarlovet, de är sjuk (skönt), att tiden går så snabbt. Började inte jag ettan typ igår? 

Man märker att jag är trött, har ingen röd tråd i detta. Eller kanske lite men ja borde ta bort sminket & lägga mig i sängen. Har blivit bättre på att somna, hoppas de håller i sig. Vet inte om jag sagt det förut, att ja är dålig på att somna? Brukade somna ca 02 varje dag. Kunde bli senare och om jag hade tur tidigare. Men efter 00 var det. Inte tidigare. Men blivit bättre, nu vet ni det. 

gODNATT. 

Dangerous Woman

Hur bra är inte hon??? 

struggel