emeliewestin

Palak Paneer

Man ska egentligen ha någon slags ost, men är man lite lat funkar tofu super bra. Jag har bara gjort denna med tofu & woow. Stor favorit. Det är en vegetarisk gryta, ätit den x antal gånger & är lika kär i den som första gången. Var dock tveksam med tofu innan jag hade ätit de men den smakar som såsen smaka. Den har ingen speciell smak från början alltså. 

 

Du behöver:

1 gullök

3 vitlöksklyftor

en bit ingefära, 3msk hackad

rapsolja

1 tsk spiskummin

2 tsk koriander

1 tsk gurkmeja

1 krm cayennepeppar

1 krm svartpeppar

0,5 tsk kardemumma

400 g bladspenat (frysta)

400 g krossade tomater (1 burk)

3 dl grädde

vanliga tomater

salt & pappar

Hur gör man då? 

Jo man börjar med att planera riset, så de blir färdigt till maten är klar. Sen hackar du löken, vitlöken & ingefäran fint för att sedan steka dem tillsammans med kryddorna (förutom salt). Bryn i olja & använd helst en tjockbottnad panna. Men var försiktigt så de inte fastnar eller bränner i pannan!!

Det går ganska snabbt så var beredd på att hälla i spenaten och så den börjar tina. Häll sedan i de krossadetomaterna & grädden för att låta de puttra i 3-4min.

Tärna tomaterna & skär tofun i små bitar & häll det i grytan för att sedan rör om. Smaka av med salt.

Sen serverar du allt med ris & så har du en super god vegetarisk maträtt. Vill du få den vegansk bytter du ut grädden till kokosmjölj. De är såhär jag har tillagat den. Hoppas ni testar den & gillar den lika mycket som jag. Puss. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas