emeliewestin

Kategori: Böcker

Ny favorit bok!!

Jag har alltid tyckt att Divergent böckerna är mina favoriter men Pappersstäder får mig ändra mina åsikter. Wow! John Green skriver succe böcker, som ''Förr eller senare exploderar jag'', det var en super bra bok och är ganska känd kan man säga men Pappersstäder är en helt annan nivå, enligt mig. Det handlar om Margo som älskar mysterier och sen har vi Quentin som är kär i Margo. En dag så försvinner hon helt men såklart lämnar hon ledtrådar efter sig. 

Boken är fylld med späning och jag ville veta vad som händer hela tiden, jag läste så snabbt så jag var tvungen att backa och läsa om så jag han med själv. Det känndes som jag var med i boken på något sätt. Den är så bra att jag inte ville att det skulle sluta. Det bra med boken var att det försklarade allt som gick att förklara. Bra detaljer och älskar att man får läsa Quentin tankar i det hela. Boken ska komma ut i film och såklart kommer jag se den. Of course!! Men jag tror inte att filmen kommer bli lika bra som boken.

Jag ger boken 5 av 5, helt klart!! Läs den, läs den, LÄÄÄS DEN!!

Som James Dean fast snyggare

Förra veckan läste jag klart denna bok. Det handlar om Jim som lever i den perfekta familjen. Pappan är fotomodell, mamman är plastikkirurg och hans illebror ska bli läkare. Själv vill Jim bli skådis. Man allt går inte som han vill när familjen hamnar i en bilolycka. Han kämpar med livet men tillslut vänder han ilskan mot sig själv. 

En kort beskrivning av boken, vill inte avslöja för mcyekt om någon av er vill läsa den. Jag tycker boken var riktigt bra och man förstod Jim's smärta. Boken kunde dock bli lite förvirande. Spciellt mot slutet. Annars var den än bra ungdomsbok för personer vill läsa något mer djupare och lite ledsamt. Boken är ledsam men inte på det sättet att man vill gråta, mer att man förstår hur dåligt han kan må. Tycker jag. 
Författaren är Niclas Christoffer. Jag ger boken 4 av 5 för den var riktigt bra men dock förvirande i slutet. 

 

Upp