emeliewestin

Kategori: Q/A

Svar på kommentar: Estetik och media linjen

Jag kan börja med att säga att linjen jag går är nästan som sam. Lite mindre jobb bara, men nästan samma sak. Många jag pratar med som inte går någon slags estet linje tror det är en chill linje men nej verkligen inte. Eftersom estetlinjen är en högskoleförberedande linje kan vi inte leka med Photoshop hela dagarna.  Vi har samhällskunskap, svenska, matte och engelska som samhällslinjerna. Dock blandar jag in mitt intresse i skolarbetet och kan få göra något roligt samtidigt som jag pluggar. I tvåan kommer jag få välja om jag vill plugga matte 2b. Och nu mins jag inte om det var i tvåan eller trean jag kommer ha No. 

Linjen är väldigt rolig eftersom jag blandar in mitt intresse i skolarbeten, som sagt. Så är det på min skola iallafall. I t.ex. svenskan har vi fått en uppgift och då fick jag välja om jag ville lämna in den skriftligt, muntligt eller en kort film. Det finns tre ämnen som bara ingår i estet media. Digitalt skapande som är när vi lär oss Photoshop, redigering och sånt kul. Fotografisk bild är då vi fotar bilder. Ibland på någon av de lektionerna kan vi få lära oss om t.ex. kamerornas funktioner. Och sen har vi estetisk kommunikation som bara estet media har, går man sam media har man digitalt skapande och fotografisk bild. Estetisk kommunikation är istället för spanska, franska eller tyska. På de lektionerna pratar vi om konst eller som nu när vi lär oss om färger. Inte hur man blandar färger som man gjorde när man var liten. Vii lär oss om t.ex. primärfärger, sekundärfärger osv osv.  

Sen kan det vara olika på alla skoler eftersom grillska är en privatskola kan vi få andra uppgifter än en kommunalskola. Jag var ganska bestämd på att gå Karro här i Örebro. Karro eller karolinska som det heter ligger centralt i stan vilket inte grillska gör. Jag ville absolut inte gå på grillska  faktisk men sen kollade jag och blev väldigt intresserad. Så jag valde att gå på ''elev för en dag'' på både grillska och karro. Karro var för mig inte de rätta då jag inte förstod deras tänk på lektioner och hur median var uppbygd. Den lektionen jag var på så lekte dom med något som för mig likna minecraft. Det var inte det jag sökte efter. När jag var på grillska fick vi fota och redigera. Det var mer still eftersom mitt intresse är foto och film. Juste, film finns också. I tvåan får man jobba med film eller foto. Vi har inte riktigt börja med film än så jag kan inte säga något om det men men. 

Triv jag? Det tror jag helt beror på skolan skulle jag säga. Är linjen bra men du tycker inte du hittat någon i klassen du klickat med kan det bli svårt. Men om man fokuserar på linjen är jag nöjd. Jag tycker det är viktigt att kunna ha kul i skolan och för mig skulle jag inte kunna sitta still och jobba hela tiden. Därför passar estet mig eftersom jag får komma ut lite och t.ex. fota. Sen så fick vi en MacBook Air med massa bra redigeringsprogram på vilket inte är helt fel, haha. 

Gillar man att fota, filma och redigera ska man lätt gå denna linje. Men man måste ha i bakhuvudet att det inte är någon slapplinje. De är inte så mycket läxor eller så men man måste fortfarande jobba. Så från och med nu får vi ett slut på ryktet om att esteter knappt  pluggar.  

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga på för-och nackdelar men går man estet får man mindre poäng än Sam. Vet inte riktigt varför men de skiljer inte mycket iallafall så det är en lite nackdel men jag tycker verkligen det är en bra linje. Jag trivs verkligen med min linje och jag är bara glad att jag fick en bra klass. Jag är nöjd helt enkelt! 

 

Tack för din kommentar och har du eller någon annan några frågor om gymnasium(eller annat) eller tycket jag skulle gå mer in i detalj är det bara att kommentera, de är bara kul! Kraaam. 

 

 

Upp