emeliewestin

Update om att vara pescetarian

Har varit pescetarian i fem månader nu. (gud vad snabbt tiden går) Jag tänkte göra en update på hur de går för att ganska många människor värkar tycka det är världens grej att sluta med kött. Men vet ni, det går super bra. Bara jobbigt att hålla koll på proteinerna. Sen funkar det galant, men det är också därför jag valt att vara pescetarian och inte vegetarian, himla vårt med proteinerna. Plus älskar lax, grymt mycket hehe. Men iallfall, jag saknar inte kött. Kyckling kan vara något jag känner ibland för på resturang är det så lätt att beställa men annars inget alls. 

Känner att min kropp mår lite bättre, eller något känns bättre efter. Tycker jag äter renare mat plus det är sååå roligt att laga vegetariska recept. Jag känner bara positiva effekter av detta. Men dock fuskar jag på gelatinet.. Godisråtta. 

Sen har jag tänkt på de här med äkta skin, djurtestning osv. Känner att folk blandar ihop de. T.ex. så klagar alla på folk som är veganer som köper djurtestade saker eller skin väskor. Man ser alltid på internett hur folk kommenterar vegan mer animaliska grejer att de inte är äkta veganer, inte lever livsstilen sätt. Men det är skillnad på att äta och bära. Man kan vara vegan, vegetarian, pescetarian osv osv av olika anledningar. Hälsokäll, miljökäll, etiskaskäll, jag tror ni hajar. Men man kan inte klaga på personens livsstil med mat utifrån personens inköp? Jag köper djurtestat smink, skin väskor eller helt ärligt så köper jag bara vad jag vill. Visst, jag skulle inte säga att jag vill stödja sånt men jag vill fortfarande köpa min drömväska. Fattar ni? Usch, sånt här är grymt jobbigt. Det är även ett extremt känsligt ämne för många, fast oftast är det folk som inte väljer någon av dessa livsstilar som klagar. Lite roligt. Men även detta med durtestning, ska folk som äter kött och älskar djur sluta köpa de personen vill? Och blir det inte lite dubbelmoral att äta kött om man älskar djur? Det går verkligen att se åt alla vinklar vilket är intressant. 

Men detta va en liten kort update på hur de går och vad jag tänker om de, slängde mest ihop detta men kan göra noggrannare om ni vill.

Har ni några åsikter? 

Morsdag


 

Älskade mamma fick firas igår, mysigt. Vi fikade gott och älsklingen sov även hos mig. Kul. 

Shoppingen från paris

Nästan.. Köpte ett par skor & en väska också. Men kl är 22.48, det är kolsvart ute & i mitt rum så fick bli såhär. Har ju även filmat lite i Paris, med min gopro. Kanske nämnde de? Vet inte riktigt men ska klippa ihop det nu när de mesta i skolan är över. Och slänga in en haul tänkte jag, kan säga vart allt är ifrån då och hur min väska (älskar den sååå) & skor ser ut. Låter de nice? Tycker inte bilder ger plagget eller va det nu är den "rättvisa", haha. Ni hajar?? Men nu ska ja sova, eller försöka. 

 

NATTI. 

13 dagar till sommarlov

Shiiiit, 13 dagar?? Galet. Har en engelska inlämning kvar och två media uppgifter kvar till på fredag, Sen har jag ett prov på måndag och ett på fredag nästa vecka. Så ska en so inlämning in senast 31 maj. Lite stressad men är faktisk klar med det mesta om jag får säga det själv. Yey, sen äre bye bye school!!!!

 

Sitter just nu i skolan med Lisa och Ida, pluggar lite. Ska göra klart media uppgifterna hemma eftersom ja behöver min kamera och mineskort och engelskan med eftersom filmen är hemma. Bli mycket att göra hemma :-). Men nu ska ja plugga, haha. Puss.

Trött på allt

Två osminkade bilder från torsdags natt.

Alla np provet är nu färdiga och min ångest är på topp. Klarar jag matten? Behöver jag göra om allt igen? Usch, matte ger mig verkligen panik. Förstår mig inte på de och kommer aldrig göra.. Kommer blir väldigt ledsen om jag faktiskt inte klarar de, förstå känslan att man måste göra om allt för man inte lärt sig allt? Vet inte om jag ska skylla på mig själv eller läraren som ej har lärt mig detta. Såklart är det mitt fel men om jag kanske fick en månad till skulle ja klarar de... Eller inte. Är sämst på att plugga, men det är en annan historia. Är trött på allt, men imorgon MÅSTE jag plugga, inge jävla snack nu ska de bli gjort. 

Har även fått en bula mitt mellan ögonbrynen, kanske lite längre upp. HATAR MYGGOR. Usch, detta är inte ett roligt inlägg, men vet ni? Livet är inte alltid skoj. Orka visa sin glada sida hela tiden och försöka dölja sanningen? Är verkligen inte alltid glad, och nu är jag bara stressad. Som rubriken säger, trött på allt!!! 

 

GODNATT

 

Borta bra men hemma bäst.. Eller?

Hemma nu, åh:( Finaste Paris, kommer sakna de så. 

Har de super bra

Två senaste från insta.

Går så himla mycket så att fötterna nästan blöder, seriöst talat. Hade bara med converse & klackar med mig, har ej använt klackarna.. Tur. Hade ärlig talat ej klara av det. Men har köpt nya skor, bytte och det kändes bättre. Annars är allt toppen, shopping & turistiga saker är vad vi gör. Äter, fikar och sånt med. Såklart. Idag köpte vi biljetter till hopp on hopp off bussar, skönt att slippa gå. Sen har vi shoppat, det ska vi göra imorgon med. Imorgon går planet 18.55, om jag mins rätt.

Är riktigt trött nu, så ska vila lite innan vi ska ut och äta. Tror jag faktiskt tar klackarna. Ska man vara fin får man lida pin, right? 

Trött - påväg

I väntan på tåget till Stockholm... Gick upp kl 05. :-) ska försöka blogga så mycket som möjligt.